Furia și blue monday

Psiho — 22 January, 2021

“It is wise to direct your anger towards problems — not people; to focus your energies on answers — not excuses.”

William Arthur Ward

Blue monday e considerată cea mai tristă zi a anului și a fost luni, 18 ianuarie 2021. Monday blues eu cred că există pentru unii dintre noi în fiecare zi de luni, nu? Dar ce legătură are asta cu furia noastră? Hmm, poate ar fi mers mai degrabă o legătură cu optimul motivațional, dar cu furia?? Mai băgăm în seamă și furia în ziua asta definită oricum ca fiind cea mai tristă zi a anului?

Păi de ce nu, mă gândesc… Că am adus toți cu noi puțină furie din 2020, sau am reușit să-l închidem într-o valiză și să-l dăm la spate ușor, ușor ca și când am fi eliberat ața unui balon?

Furie că nu ni s-au împlinit planurile pe 2020, furie că nu știm cum va fi nici anul acesta, furie că am fost neputincioși în fața unui virus, în fața bolilor apropiaților noștri, în fața normelor ce ne-au îngrădit libertatea for the greater good, furie că nu am mai putut alege noi ce să facem cu ziua noastră liberă și ne-am mulțumit să facem ce avem voie să facem. Poate a existat furie și pentru că ne era dor și nu știam cum să transmitem asta, cum spui oamenilor, vreau să vin la ziua ta și vreau să te îmbrățișez și nu-mi pasă de virusul asta, să ne mai lase! O fi fost așa, sau n-o fi fost așa… dar cert e că furia e mereu prezentă în viața noastră, fie că e izvorâtă din relația cu nedreptatea, din incapacitatea noastră, din limitările noastre ori din frustrările acumulate și neexprimate, ori din lipsa controlului pe care îl avem în fața vieții. Asta așa-i, nu? Toți am întâlnit furia la un moment dat, a fost presupunerea mea, că poate anul trecut a rămas mai mult în mintea noastră fața de alți ani.

Sper că ai supraviețuit lui 2020 cu brio, poate chiar cu lecții noi învățate despre sine și despre lume, cu inima mai deschisă să accepte orice vine și cu o relație mai apropiată de furia ta?! Poate in 2021 îi găsești și rădăcinile, cine știe…

Terapia online vine cu aceleași beneficii ca întâlnirea din cabinet, dar cu o flexibilitate mai mare. Avem grijă de noi, continuăm online!

Fie că te confrunți cu dificultatea gestionării situației actuale, fie că ți-ai dorit de mult să încerci o ședință de psihoterapie, îmi poți trimite un email! Îți voi răspunde în cel mai scurt timp! #stayhome #staysafe

Solicită o programare

Acest site folosește cookie-uri. Află mai multe

Accept