Fericire în 2

Psiho — 23 February, 2019

“A great marriage is not when the ‘perfect couple’ comes together. It is when an imperfect couple learns to enjoy their differences.”

Dave Meurer

#couplegoals sau cum ar spune specialiștii cuplul funcțional

Pentru ca o relație de cuplu să fie considerată sănătoasă, aceasta trebuie să îndeplinească anumite criterii. Desigur, unele depind de principiile, valorile și dorințele subiective ale partenerilor, însă putem numi câteva atribute generale ale relației de cuplu sănătoase:

  1. împărtășirea mutuală a unor sentimente de dragoste
  2. capacitatea de a fi empatic cu partenerul
  3. capacitatea de a oferi înțelegere
  4. atenție orientată și către nevoile partenerului
  5. o comunicare eficientă
  6. există o adaptare la stilul partenerului reciprocă
  7. pot depăși anumite discuții
  8. își împărtășesc sentimentele, curiozitățile, ambițiile, durerea – nevoile și dorințele
  9. oferă și acceptă influență din partea partenerului
  10. oferă suport ș.a

Desigur, lista poate continua, poate chiar aveți deja în minte ce ați putea adăuga, eu am încercat să le menționez pe cele mai importante din perspectiva mea.

Să deții aceste abilități, ori să fii disponibil să lucrezi cu tine pentru a le obține nu e întotdeauna un lucru ușor.

E important însă, parcurgând lista, să vezi ce se regăsește deja în relația ta actuală, cu ce ai putea lucra ușor și ce respingi puternic. Acestea sunt indicii cu ce faci tu să îmbunătățești relația, respectiv să o blochezi. Îți propun să privești acest exercițiu ca pe o reflecție a propriului comportament în relație, și de ce nu, pentru a vedea dacă aflii ceva nou despre tine.

Terapia online vine cu aceleași beneficii ca întâlnirea din cabinet, dar cu o flexibilitate mai mare. Avem grijă de noi, continuăm online!

Fie că te confrunți cu dificultatea gestionării situației actuale, fie că ți-ai dorit de mult să încerci o ședință de psihoterapie, îmi poți trimite un email! Îți voi răspunde în cel mai scurt timp! #stayhome #staysafe

Solicită o programare

Acest site folosește cookie-uri. Află mai multe

Accept