Câteva idei pentru a fi mai productiv

Psiho — 6 January, 2019

“Productiveness is your acceptance of morality, your recognition of the fact that you choose to live. ”

Ayn Rand

Cum să faci să fii cât mai productiv într-o lume care cere mereu câte ceva de la tine?

E început de an și suntem puțin mai atenți (sau avem tendința să fim) la felul în care ne comportăm, la ce mâncăm, la cât ne-am apropiat sau îndepărtat de planul pe care îl aveam, la stilul de viață ș.a.

Astfel încât vreau să vă vorbesc un pic depre productivitate, mecanismele din spatele ei, sau ce te-ar face să te ții de abonamentul pe un an la sală. Uneori să avem în vedere obiectivul principal și să mizăm pe faptul că vom ajunge cumva să îl împlinim, nu e suficient. Riscăm să fim furați de social media, sau să acceptăm un job care ne îndepărteaza de obiectivul nostru real. Pentru a reuși să fii mai productiv, mai constant în a-ți atinge scopurile poți avea în vedere următoarele lucruri:

  1. Descoperă care este obiectivul tău sincernevoia pentru care lucrezi, din spatele obiectivului larg
  2. Prioritizează (în funcție de importanță și relevanță task-urile, pentru a îți clarifica ordinea, pentru a avea o listă clară)
  3. Lucrează la a fi mai disciplinat (impune-ți un program de lucru sau un minim de atins zilnic – verifică/notează într-un jurnal la sfârșitul zilei ce ai reușit să obții)
  4. Apelează la sisteme de managementul timpului – spre exemplu, pomodoro – https://pomodoro-tracker.com/ 
  5. Apreciază corect (adică încearcă să nu te mai critici singur așa tare) ce ai realizat deja – sigur ai făcut deja pași spre a obține ce îți dorești, reaminteste-ți unde erai când ai plecat și unde ești acum
  6. Ține cont de propriul ritm – suntem diferiți de ceilalți și deși ne luăm modele, sau vrem să obținem aceleași rezultate în exact același timp, propiul tău ritm poate este diferit – poate funcționezi mai bine seara și atunci degeaba încerci să faci efortul supraomenesc să te trezești la 5 dacă asta nu te face decât să te simți obosit pe toată perioada zilei – observă-te și vezi în ce perioadă a zilei ești mai alert

Efortul voluntar ține de voință, mai exact de aspectul psihologic al acesteia, cum se concretizează ea prin mijloace verbale. El descrie acțiunea și este resimțit ca o stare de tensiune interioară ce duce la mobilizarea tuturor porceselor în a împlini obiectivul inițial. Efortul voluntar te face să te ții de sală pe perioada unui an întreg, deși uneori nu prea ai chef să mergi.

Sper că o să aveți un an cât mai productiv, în care să fiți atenți la voi și să vă descoperiți motivele și nevoile reale ce stau în spatele visurilor voastre! ❤️

Terapia online vine cu aceleași beneficii ca întâlnirea din cabinet, dar cu o flexibilitate mai mare. Avem grijă de noi, continuăm online!

Fie că te confrunți cu dificultatea gestionării situației actuale, fie că ți-ai dorit de mult să încerci o ședință de psihoterapie, îmi poți trimite un email! Îți voi răspunde în cel mai scurt timp! #stayhome #staysafe

Solicită o programare

Acest site folosește cookie-uri. Află mai multe

Accept