Psychology made easy

Psiho — 14 July, 2017

“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.”

David Richo

Hello gorgeous peeps! 

Văd în jurul meu o grămadă de oameni cărora nu  le e clar ce înseamnă psihologia, ce presupune terapia, consilierea psihologică. Majoritatea au o atitudine rezervată, ușor temătoare când vine vorba despre asta, psihologia fiind transformată astfel în știința tabu.

În primul rând, psihologia se ocupă cu studiul proceselor mentale și al comportamentului uman, privind îmbunătățirea vieții pe toate planurile, raportată la mediul socio-cultural în care individul trăiește. Deși nu regăsim o unică definiție acceptată și preluată peste tot, ce e de reținut este că psihologia urmărește atât cunoașterea omului cât și ameliorarea simptomatologiei și îmbunătățirea calității vieții sale.

Mot-a-mot, grecescul psyche înseamnă suflet, iar logos înseamnă studiul despre/știință. Știind asta, putem vedea vastitatea domeniilor în care psihologia are aplicabilitate: psihologie socială, militară, clinică, organizațională, educațională etc.

Un psiholog este un om ce s-a pregătit temeinic ani de zile pentru a profesa în una din ariile menționate mai sus, prin intermediul unui master de specialitate, acreditat, ori prin intermediul unei școli formatoare. În domeniul psihoterapiei, consilierii și psihologiei clinice, psihologii trec ei înșiși printr-o terapie, ori dezvoltare personală în pregătirea lor profesională, până să vă întâlnească în cabinetele/clinicile în care profesează.

Terapia presupune tratament, îmbunătățire, ameliorare a simptomatologiei clientului și este realizată în conformitate cu tipul de terapie în care psihologul este format (cognitiv-comportamentală, experiențială, psihanalistă, sistemică, psihodramă etc.). Psihoterapia pornește de la o relație empatică, bazată pe încredere și pe lipsa de prejudecăți și etichete, fiind în fond acceptare necondiționată. Deoarece psihoterapia lucrează și cu inconștientul, unul din obiectivele largi este conștientizarea patternurilor de relaționare, ori a structurii comportamentului clientului, mai clar, de ce reacționezi în felul în care o faci, atunci când ai impresia că treci printr-un cerc vicios, ori atunci când pare că nu mai ai ieșire dintr-o anumită situație.

Psihoterapeutul vă susține în rezolvarea impasurilor existențiale, creând alături de client noi metode de a răspunde dificultăților, feluri adaptative noi/îmbunătățite de a face față stresului si problemelor întâmpinate. Cu ajutorul său, clientul se poate redescoperi, poate învăța să se exprime emoțional, resursele sale fiind stimulate. De asemenea, terapeutul este format să trateze probleme precum anxietatea, depresia, problemele de cuplu, de familie, probleme de relaționare, atacuri de panică, frici, fobii, tulburări de comportament ale copiilor etc. Pentru a afla când apelăm la un psiholog, citiți aici.

În concluzie, vă recomand să încercați cu încredere psihoterapia, și să vă dați o șansă la a trăi mai autentic, mai fericiți.  Pentru alte întrebări sau curiozități, vă aștept în secțiunea de mai jos sau la adresa de e-mail hello@iolandabadea.com  ☀

Terapia online vine cu aceleași beneficii ca întâlnirea din cabinet, dar cu o flexibilitate mai mare. Avem grijă de noi, continuăm online!

Fie că te confrunți cu dificultatea gestionării situației actuale, fie că ți-ai dorit de mult să încerci o ședință de psihoterapie, îmi poți trimite un email! Îți voi răspunde în cel mai scurt timp! #stayhome #staysafe

Solicită o programare

Acest site folosește cookie-uri. Află mai multe

Accept